Voedingsbeleid Villa West

Voedingsbeleid

Wij hebben bij Villa West een beleid als het gaat over voeding. Het gaat dan over de leeftijd van het kind en wanneer wij wat geven. Dit gaat in overleg met de ouders. Mocht het zo zijn dat ouders speciale wensen hebben wordt dit besproken tijdens het intakegesprek, als er in de loop van de tijd qua voeding iets verandert, kunnen ouders dat aan de leidsters doorgeven. Zijn er echter geen speciale wensen dan zullen wij het volgende schema aanhouden. Dit gaat vaak op gevoel, ieder kindje is anders en de leidsters zullen dit per kind bekijken.

Baby’s van 0 tot 1 jaar:

Flesvoeding/borstvoeding. Wij bieden Nutrilon 1 en 2 en Hero 1 en 2 en de biologische flesvoeding van de AH. Andere voeding moet worden meegenomen.

Vanaf 4 maanden:

Bieden wij een fruithapje aan, hierin zit banaan, appel en peer.

Vanaf 6 maanden:

Bieden wij brood en een glaasje biologische melk aan. We beginnen met een korstje, als dat goed gaat een hele boterham met smeerkaas of smeerworst. Snack: om 15.00 uur krijgen de kindjes eerst een droge cracker en als dat goed gaat met smeerworst of smeerkaas (dit alles in overleg met de ouders).

Vanaf 12 maanden:

Het beleg zal worden uitgebreid met kipfilet, kaas, ham, salami, biologische pindakaas, appelstroop of jam. We hebben ook vegetarisch broodbeleg. Wederom zijn de meeste van onze producten biologisch.

Naast de melk geven wij water en een enkel keertje diksap of limonade. En om 17.00 uur krijgen de kindjes vanaf 6 maanden een soepstengel. Ongeveer 2 keer per week maken wij een warme maaltijd, dit kan zijn pasta, soep, pizzaatjes en/of pannenkoeken enzovoorts, dit zal zoveel mogelijk met biologische producten gemaakt worden.