Voeding

Op iedere groep hebben de pedagogisch medewerkers een eigen ritueel voor het aan tafel gaan. Bij de wat oudere kinderen is het gebruikelijk om eerst gezamenlijk de groep op te ruimen voordat de kinderen aan tafel gaan. Als alle kinderen aan tafel zitten en het eten eraan komt wordt er eerst samen gezongen. Op die manier krijgen de kinderen regelmaat en duidelijkheid, ze leren op elkaar te wachten en iets gezamenlijk te doen en delen. Wij volgen bij de bereiding van de voeding de hygiënecode. Daarnaast krijgen de kindjes ook warm eten op Villa West, niet elke dag, maar een aantal keer per week. Het is elke keer op een andere dag waardoor alle kindjes warm mee kunnen eten.

De kinderen eten volgens een vast schema:
09.30 uur
De kinderen eten fruit (biologisch) wat iedere dag vers aanwezig is. Voor de jongste baby’s wordt het fruit vlak voor het serveren geschild en gepureerd. Tevens worden er op de afgesproken momenten van de dag flessen met Nutrilon 1 en 2 of Friso 1 en 2 aangeboden. Speciale dieetvoeding wordt door de ouders zelf meegenomen.

11.30 uur
De broodmaaltijd, uiteraard wordt in overleg met u afgesproken wat uw kind wel of niet mag eten. Broodjes en crackertjes, met beleg, vleeswaren, kaas en als zoetigheid, appelstroop en pindakaas, hierbij serveren wij verse biologische melk.

15.15 uur
Water en een crackertje

17.15 uur
Water met een soepstengel, ontbijtkoek en/of rozijntjes.